Spuren der Zukunft

SPOREN UIT DE TOEKOMST (2016 -2017)
Hoe ziet de binnenstad van de toekomst eruit? Om deze vraag te beantwoorden zijn vier gemeenten in de Euregio samen een cultureel onderzoek gestart. Ontwerper Ester van de Wiel en kunstenaar Norbert Krause hebben in Venlo, Krefeld, Kamp-Lintfort en Neukirchen-Vluyn artistieke ingrepen gedaan en samen met inwoners kansen aan het licht gebracht.
Tentoonstelling in Museum van Bommel van Dam (24.05 – 20.08.2017)
Curator: Saskia van de Wiel en Prof. Nicolas Beucker

VENLO VERTICAAL (2017)
WONEN BOVEN WINKELS

Ontdek de verticale stad. Kijk omhoog. Ontdek een fascinerende woningvoorraad in de binnenstad van Venlo. Boven de winkels, kantoren en bedrijfspanden staan de meest prachtige panden leeg. Ongebruikt, onbewoond en onopgemerkt. Deze potentiële woonruimtes zijn niet meer toegankelijk omdat de interne trap naar boven weg gesloopt is om plaats te maken voor extra vierkante meters bedrijfsruimte op straatniveau. Laten we deze woningvoorraad weer toegankelijk maken door slim te ontwikkelen!
Wil jij hier wonen?

170304_SdZ_steigerdoek.indd

IMG_7649
Interventie in de binnenstad van Venlo als onderdeel van Sporen van de Toekomst
www.spuren-der-zukunft.de

 

DE MARKT:
HET WINKELCENTRUM VAN DE TOEKOMST? (2016)
Al jarenlang verdwijnen er stelselmatig winkels uit kleine dorpskernen. In Dorf Neukirchen staat meer dan de helft van de winkelpanden leeg. De komst van een supermarkt vraagt om een nieuw model. Een ‘reizende winkelcentrum’ kan de producten en services die bewoners dagelijks dicht bij huis wensen leveren.
Biedt de markt, met zijn vermogen zich aan te passen aan de wensen van klanten, het alternatief voor het teruglopende winkelaanbod? Op drie donderdagen organiseren we samen met lokale partijen de Markt van de Toekomst die een divers beeld schetst van een flexibel aanbod van services, ontmoetingen, lokale, specifieke, eigengemaakte en seizoensgebonden producten die gezamenlijk een alternatief vormen voor de bedrijven die verdwenen zijn.

_DSC0215


Interventie in de binnenstad van NEUKIRCHEN VLUYN als onderdeel van Sporen van de Toekomst. Meer op www.spuren-der-zukunft.de